tisdag, juni 02, 2009

En enkel liten sommardikt.

Sommar du sköna
nu är du här
med blommor som
doftar så ljuvligt
naturen återföds
pånytt
~~*~~
Sommar du sköna
med frodig grönska
syrener som doftar
och lärkan som drillar
högt i skyn
~~*~~
Sommar du sköna
med svalkande bad
en glass i sin hand
och solen som ler
~~*~~
Sommar du sköna
vi längtat så efter Dig
och den skönhet som du
kläder naturen med
~~*~~
Sommar du sköna
med blånande hav
och ljumma vindar i mitt hår
tänk att få sitta på en brygga
och doppa tårna i vattnet
och drömma sig bort

© Dikt:Maria

19 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vilken gullig liten dikt.Den var jätte fin .Hoppas att du mår bättre och starkare efter din operation.Ha en skön dag kramiz ~~~~~~RITA~~~~~.

Mamma C sa...

Vilken fin sommardikt du skrivit. Så skönt med lite ombyte att åka och hälsa på din pappa. Nu är vädret riktigt dåligt här igen. Vi hade närmare 30 i helgen och nu är det 8 och regn.
Kram Mamma C

Huset vid ån sa...

Hej Maria! Tack för din kommentar..vilken fin dikt du skrivit! Vad duktig du är...Må så gott! Kram Therese

Roses & Angels sa...

Åh ännu en fin ny dikt, du är duktig på det där Maria. Tack ja det var ett fint halsband att ha nu på sommaren. :-). Ja jag tänkte att ni skulle få se hur stor lastbilen var. Ja bakelsen ska jag skicka säkert i morgon om jag hittar en fin påse eller nåt hihi. Bra att du har mindre ont det tar ju tid att läka efter op och bra att du tränar. Hahh ja dom små liven behöver inte lika mycket sömn som en trött mamma. Burspråket blev precis som jag planerade. Piedestalen är köpt i finland för mååååånga år sen.

Alltså jag blir så arg för det här med lagar och regler så man kan koka över för det minsta och bra att man kan SPY galla på bloggen. Ja du dom som har pengar ska ha mera men man tänker då inte på alla andra. Ja suck! Jag har också jobba inom hemtjänsten så jag vet att lönen inte är bra även om man är timvikarie. Städat har jag också gjort. Ja det är skönt att få i ordning då blir det mera som ett hem. Tack vännen för dina fina ord. Ha en fin kväll kram Christa

johanna sa...

Tack för din fina kommentar!

Jag hoppas verkligen att jag ska lyckas få till den där filten, nu har jag ju ingen aning om hur lång tid det tar men någon gång ska jag väl kunna bli klar med den =).

Du har en fin blogg! Många fina ord!

Ha en trevlig kväll!
Kram Johanna

Pärlan sa...

Så vacker dikt du har skrivit Maria.
Önskar dig en god natt när det är dax
kram

Unknown sa...

Ser att du har ringt Maria...
Jag har tillbringat kvällen hemma hos mitt lilla barnbarn och hennes pappa, så...vi får höras när Du kommer hem igen då...ifall du inte slår en pling hemifrån Papsen :-)

STOR KRAM från Eva

annette sa...

Hej Maria!

Tac för alla fina kommentarer hos mej, har varit lite dålig på att gå in på bloggar nu under semestern,går så trögt med mobilt bredband och vädret har varit toppen fram till idag, blåser lite kall men det regnar inte så idag skall vi till Borgholm.
Härlig Grillutflykt Du varit på, det är sådana saker som är krydan i livet tycker ju jag älskar uteliv, har läst Din fina dikt ett par ggr och den så underbar,Du är väldigt duktig på att skriva dikter.
Hoppas det går åt rätt håll efter opertionen.
Måmga Kramar!

annette

Lilla Rummet sa...

Hej Maria!

Vilken fin sommardikt du har skrivit. När man läser den så känns det som om man upplevde det.
Ha en fortsatt bra dag.
Kramiz Britt

Roses & Angels sa...

Hej Har inte hunnit svara på alla kommentarer idag ser att jag har fler inne hos mig från dig. Oj ja du jag googlade på kuvert o hittade den så jag vet inte vilken sida den fanns på. Ska kolla in din sida mera idag och svara på resten av kommentarerna. NU måste jag kila till tvättstugan. Hittar du den inte kan du kopiera min om du vill! Kram Christa

StinasLoppis m.m sa...

Hej goa Maria!En sån fin dikt du skrivit . Sommaren är så härlig men den är alldeles för kort .Här är det blåsigt o småkallt för tillfället .Ser att du bytt bakgrund på bloggen -så fint . Jag vet inte hur man gör skulle oxå vilja byta Kramisar /Stina

Bibban sa...

En underbar dikt..vad duktig du är att skriva
Kram Bibban

Katta sa...

Ja tänk att få sitta på en brygga och doppa tårna och drömma sig bort.Fin dikt. Tack snälla du för gullig kommentar, kram Katta

Roses & Angels sa...

Tack hihi ja hon är en ängel med riktigt hett temperament hahha. Ja nära är förskolan så det är bra och hon trivdes rätt bra idag i alla fall. Det blir nog bra. NU kommer hon inte att kunna gå på några dagar, misstänker att hon har vattkoppor. Snyft! Ja det märks att du gillar att skriva, jag är jätte dålig på det där men syster min har den gåvan. Prova gärna kakan med rabarber det är jätte gott. Ja inte är det bra väder här heller, det blåser, regnar och blåser hmm konstigt värre med vädret. Ja usch håll dig inne det kanske blir bättre imorgon. Hahha ja du, någon gång kanske vi sitter och mumsar på nybakat och nybryggt kaffe du och jag. :-). Ha en trevlig kväll Maria. OBS JAG glömde posta din bakelse idag!!! Förlåt ska ta det i morgon. Har tvättstuga nu så jag springer där nere. :-( Mindre roligt men ett måste. Kram

Tussegumman sa...

Hoppas att allt är väl med dig! Jag har precis börjat slappna av efter en lyckad student/Kramar Tussegumman

hagagården sa...

Tack för dom gulliga orden hos mig,vilken fin dikt!
kram
ninni

Synnøve. sa...

En vacker dikt igen.
Du har skrivarådra du....


Ser att Gusten är på headern nu...
Han är för go den katten.
Klems Synne.

Fröken Tindra sa...

Fin dikt om vår älskade sommar!!
Skönt att höra att du kryar på dig!
Kram!

Bilder från min kamera sa...

Så vackra och somriga ord.

Nu gör jag sommaruppehåll på min blogg. Hur jag gör med den när jag återvänder vet jag inte riktigt i nuläge. Men, tid finns att fundera på det. Bloggen känns inte viktig just nu. Annat runtomkring betyder mycket mer.

Kram kära Maria och har nu en riktigt fin sommar. Hoppas du blivit bättre efter din opereation.

Önskar dig allt gott!